CHARLIE & ANNIE - livets guld

Alla inlägg under januari 2010

Av Emelie - 27 januari 2010 14:39

Tog en underbar bild av mina älskade små änglar idag i soffan. Tyvärr med mobilen, så skärpan e ju inte den bästa. Men de e söta ändå!

Godingar!


Var med Annie på BVC nyss. Tjejen hade gått upp från 3035g till 3245g på en vecka! SSK tyckte det var mycket, så då får vi väl hålla med om det=)

Ska dit igen på måndag, får se vad som hänt tills dess.

Nu ska jag busa med storebror!

Puss hej


Av Emelie - 26 januari 2010 18:10

Idag är det tisdag. En alldeles vanlig tisdag. Tråkigt. Eller mysigt. Eller bara skönt.

Vi har inte gjort någonting iaf. Eller, Daniel har slipat o målat i källaren. Jag o barnen har inte gjort ett skit....heter det!=)

Eller jo, jag fick ju svabba hela huset efter att Daniel hade slipat väggen i källaren o trappan ner, för även om dörren var stängd hade det äckliga dammet tagit sig upp i huset o fanns ÖVERALLT. Hopplöst.

Annars har det varit lugnt.

Alldeles nyss upptäckte jag dessutom att Charlie har feber, 38,7 grader...stackars stora duktiga storebror! Han är en stjärna. Han e så go ungen. Han gosar o klappar o tittar på när vi byter blöjor o är inte ett dugg påverkad av lillasysters ankomst. Jag går bara o väntar på att han ska slå till henne eller nåt...men det har inte kommit nåt o hon är 8 dgr idag. Reaktionen borde ju komma nu nån gång.

O hon e så snäll, lillan. Hon bara sover, äter o bajsar. Skriker typ aldrig. Eller jo, ibland när man byter blöja. Men inte annars. O hon sover bra på nätterna. Undrar hur man kan sova så mycket...Inatt sov hon faktiskt hela natten i sin egen säng i sitt eget rum! Jag har varit lite lat innan o det har bara hänt en natt innan, annars har hon legat i vår säng, så jag kan sova o amma samtidigt...=)

Så nu ska jag skärpa mig o låta henne sova i sin egen säng, för hon sover ju säkert mycket bättre där också.

Nu ska det bli soffläge!

Har så ont i huvet. Måste nog dricka lite mer. Man e ju konstant törstig numera. Får skaffa dropp...=)

Hej hopp!!


Av Emelie - 23 januari 2010 18:33

Nu har det gått en tid o Annie är idag 5 dagar gammal o vi har tagit livets första bad - vilket blev en succé, hon trivdes verkligen i vattnet! Till skillnad från sin storebror, som skrek för full hals första gången han badade, såg ut att älska badet! Hon låg där tyst o stilla o bara njöt... Hihi. Sen bajsade hon lite i vattnet så vi fick spola av henne i duschen, hehe. Skitunge...

Vårt lilla vattendjur.


Hon har ändrat sig jättemycket sedan hon föddes. Hon blir mer o mer lik sin bror för varje dag, men jag kan fortfarande inte se nån slående likhet med Daniel eller mig själv. Får väl se vad tiden utvisar.


I torsdes var Rebecka här på besök, efter vi varit hos gamlafarmor Jejja i Åhus. Båda åskådarna tyckte förstås att hon var en underbar liten varelse. Sen igår var moster Anna på besök. Hon höll sig hela 4 dagar=) Sen gick det inte mer... Hihi.

Busar på bild.


Charlie verkar tycka bra om sin lillasyster, så här långt. Han har inte gjort nåt dumt, än. Han ska vara med hela tiden när man gör något. Idag skulle han hjälpa oss tvätta henne i badet t.ex O han ska byta blöja, o klappa o vyssa o gosa. O så vill han hålla o krama. Men så givetvis vill han att man ska komma på studs, även om man sitter o matar henne. Så tålamod o tolerans att hon också ska ha uppmärksamhet får vi nog öva på lite.....=)

Men visst e han en helt underbar o bedårande söt storebror! Han kommer nog till att älska sin lillasyster.


Igårkväll efter att moster varit på besök kom kompisgänget hit o åt nybakade semlor o andra kakor, som Mia så snällt hade bakat till mig! Ibland undrar jag om jag verkligen är värd så bra vänner....

Det blev full rulle i huset. Generation 1 (a.k.a. Emmi, Viggo o Charlie) höll låda o generation 2 (Alfred, Vera o Annie) var mest söta. Hihi. Fast Vera har blivit så stor så jag kan knappt fatta det. Tiden måste ha kutat allt vad den pallat fram sen i somras...otroligt. Söt som socker e hon iaf. Alfred e givetvis också en riktig goding o har minsann också växt med racerfart. Men iofs, ALLT e stort när man jämför med Annie.....=)


Alfred goding.


Lilla söta Vera!!!


Nu e det soffan som gäller!!


See ya!

Av Emelie - 20 januari 2010 14:10

Välkommen min lilla snäcka!

Kl. 02.01 natten till måndagen den 18/1 2010 föddes hon!

Förlossningen tog låååångt ifrån så lång tid som när Charlie skulle komma till världen, som tur är!

Vattnet gick kl.8 på söndagsmorgonen, men jag hade inga värkar. Åkte in till förlossningen för att kolla så att allt var ok. O det var det. Så vi åkte hem igen.

Farmor hade varit hos Charlie så när vi kom hem igen gick hon hem. Dagen spenderades på soffan till klockan blev typ 16, då jag började ana små värkar...inget avancerat, bara lite väl starka sammandragningar.

Så jag ringde morfar o sa att vi kommer o lämnar Charlie hos er över natten om det skulle hända mer. Bättre det än att behöva asa upp honom mitt i natten o behöva köra omvägen om Öllsjö...

Så vid 17 tiden körde vi till Öllsjö o kl.19.10 sov Charlie i "sitt rum" hos mormor o morfar. Farmor lägenhet ser ut som kriget för tillfället o hon skulle ha hantverkare där hemma på måndagen så det var lugnare hos mormor o morfar, även om det var omständigare med körningen...

Hemma hos mormor o morfar blev värkarna iaf lite starkare o efter att vi åkt hem igen skickade jag Daniel i säng så han kunde vila upp sig, för nu fattade jag att det kommer att hända grejer. Själv kunde jag inte sova, jag blev hela tiden störd av värkarna som hade satt igång regelbundet från typ kl.20 När klockan blev halv elva pallade jag inte mer. Då var måttet rågat.=)

Så vi åkte in till förlossningen o jag möttes av en Eva-stol som jag genast hängde mig över o behöll! Underbart!

O sen lustgas på det så blev det ännu bättre! Hihi...

Sen fick jag reda på att jag bara var öppen 2cm.....Suck! 8 cm kvar???

Detta går inte....DROGER!!! Hehe...

Så narkosläkaren kom o la en spinalbedövning i ryggen kl.01.00 Underbart!

Kl.02.01 är lilla tösen född! Så det gick undan!! O ont gjorde det!

Men underbar e hon o älskad e hon så det fick göra hur jäkla ont det ville!


3075gr tung

50cm lång

33cm i huvudomfång

Full pott i poängsystemet de här på förlossningen

Helt perfekt med andra ord!


Här är hon!!!

Lilla ANNIE

       

Av Emelie - 17 januari 2010 16:43

Då var det dags.

Snart kommer familjemedlem nr4 till världen!

Förhoppningsvis....får jag väl tillägga. Det kan ju ändras.

Vattnet gick i förmiddes, var inne på förlossningen o vände i middes o nu e vi hemma o väntar på värkar. Kom det inga så skulle vi vara på CSK igen imorgonbitti kl.8.30, så får vi se vad d de säger.

Men så har det kommit lite värkar smygande nu!

Väldigt långt emellan, men de finns där.

Har inget bättre för mig idag, så här sitter jag o finkulerar..

Charlie ska snart åka hem till mormor o morfar o busa. Han ska sova där inatt.

Som tur är så tycker han det är roligt o de är lediga imorgon båda två, så där blir det mycket bus!

Hoppas detta går fortare än när Charlie föddes. Några 30 timmar är jag inte intresserad utav.........

Av Emelie - 15 januari 2010 18:58

Hehehe....Charlie skriker rakt ut vid matbordet ikväll:

"Aaaahh, håret får inte trilla ner i ögonen hela tiden"

Så jag fick ju fråga om han ville ha en klämma i som höll det borta, o det ville han ju o nu vill han inte ta av den=)

Tur att han leker med bilar, för han e ganska söt i klämma=)

Nog dax att besöka frissan igen för den lille mannen...   Haha.

Av Emelie - 15 januari 2010 14:27

Sådär ja.

Då var det rent på Helgevallsv.7

Plockat undan, vikit tvätt, dammat, dammsugat, städat toaletten o våttorkat hela huset!!! Visst e jag duktig..?! =)

Nu e det lunch som gäller, lite sent, men mat måste man ha.


Sen ska jag gå o hämta lilleman på dagis vid halv fyra!

Det e så skönt att det e fredag!

Byrån får vänta med att få sitt andra lager färg tills imorgon. Pallar inte mer nu!


På tisdag är det middag i Solberga! Jag längtar sååååå!!!

Tyvärr blir det nog ingen fjärde fam.medl som följer med tills dess, Markus...jag är ledsen....=) Så Vera får som hon uttryckte det i mms'et behålla min uppmärksamhet lite till! ;)


Ciao!

Av Emelie - 15 januari 2010 13:00

Veckorna när Daniel jobbar kväll är så dryga. Tycker inte alls om dem. Men idag e det fredag o då kommer han hem redan halv åtta ivkäll så man hinner mysa lite i soffan o han hinner säg godnatt till lillkillen! Gosigt!

Jag har städdag idag. Ska strax dra över med dammsugaren, har redan röjt undan allt som inte ligger där det ska o dammat. Sen får man väl ta itu med toaletten och moppen också... Skönt att slippa bry sig om det i helgen. Jag har svårt för att njuta i soffan när jag ser att det är smutsigt i hörnorna o grejer liggandes överallt. Men i helgen kan jag beskåda ett rent hus!

Jag målade om min gamla furubyrå imorse också, får kanske måla den en gång till sen. Den är numera vit o ska stå på lillans rum. Kommer nog bli bra. Det ser iaf ut att kunna bli det! Har målat med en skumgummi roller o det blev alldeles slätt, skitsnyggt. Inga fula penseldrag!


Daniel monterade dit rutan i dörren ner till källaren i förmiddes också. Det blev jättefint. En helt annan dörr! O så kommer det in lite ljuse också! Jag gör allt för mer ljus! Ljus e bra!

 

Här är dörren före....


....och efter!! Tjusigt, inte sant???!!

Det e ju inget stort fönster, men det gör liiiite skillnad iaf. Jag gillar sånna små detaljer! Det e fräckt!


O så var jag ju tvungen att ta en bild på min lilla mage också idag. Den har minsann vuxit lite.. Ser helt grotesk ut framifrån, men jag bjuder på den också!

  

Här är magen från sidan, v.38 (37+3), 17 dagar kvar!!!


O här är den läskiga bilden framifrån... Ser ju ut som om jag har en stor medicinboll under huden! O så e den alldeles sned...Hon ligger med ryggen på den sidan där jag inte har nån tatuering o fötterna o knäna på andra sidan. Revbenssparkar e så jätteskönt...inte nej...


Nej, nu jäklar väntar inte dammsugaren längre!

Trevlig helg allesamman!!!

Presentation


Charlie o Annie - livets guld

Mina godingar

  Annie äter sin första kladdkaka

 

Charlie busar i trädgården

   

Syskonmys

Älsklingarna

   

Charlie på Lalandia

 

Annie - min lilla sessa

 

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Besöksstatistik

Fråga mig

0 besvarade frågor

GÄSTBOKEN

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Ovido - Quiz & Flashcards